Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

Software op de golfbaan: Welke past bij mijn bedrijf?

Exploitanten van golfbanen moeten de service geven die je mag verwachten op een golfbaan. Maar daartoe behoort ook allerlei software, want er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Als men online nauwelijks tot geen service kan verlenen, loopt men achter. Exploitanten moeten dus goed nadenken over wat men kan en wil op dat gebied. Maar hoe bepaalt men welke software men nodig heeft?

Let op: ook E-Golf4U ondersteunt de golfbanen in tijden van crisis. Zie het kopje Coronacrisis

Tot een jaar of tien geleden was er bij golfbanen veel vraag naar zogenaamde all-in-one pakketten, waar echt alles inzat. Maar tegenwoordig richt men zich vooral op datgene wat men echt nodig heeft. Die mogelijkheden zijn er inmiddels ook, want verschillende software werkt steeds beter met elkaar samen. Bestaande applicaties die prima functioneren hoeven dus niet overboord te worden gegooid als er slechts één element moet worden vervangen.

 

Maatwerk

Toch wordt er tijdens onze demo’s al snel geroepen dat men een all-in-one pakket wil hebben. Dat klinkt verleidelijk, maar we leggen dan uit dat het vaak toch een kwestie van maatwerk is. Als wij dan dieper ingaan op alle producten en onderdelen, merk je dat men bepaalde applicaties toch wil houden. Door samen te sparren en door te vragen kan er pas goed in kaart worden gebracht wat er mogelijk is, wat belangrijk is voor hen en uiteindelijk wat ook daadwerkelijk haalbaar is. Pas daarna volgt de eventuele implementatie.

Alle gebruikte applicaties zijn gespecialiseerde producten. En onze visie is ook dat deze vlekkeloos moeten werken in combinatie met andere producten. Als bijvoorbeeld een een horeca-applicatie niet voldoet, wil je alleen die applicatie vervangen en niet je complete pakket. Andere applicaties hebben namelijk niks te maken met die horeca-applicatie. Er is een bepaalde flexibiliteit nodig en die kunnen wij leveren.

 

Sparringpartner

Klanten en potentiële klanten willen niet alleen iemand hebben die hen kan voorzien van bepaalde software. We merken dat zij ook graag een sparringpartner willen hebben. Wij zijn natuurlijk leverancier, maar ook sparringpartner. Wij willen antwoord kunnen geven op vragen van hen, ook als het gaat om producten die niet van ons afkomstig zijn. Verschillende pakketten en software moeten veelal aan elkaar gekoppeld worden, dus daarin adviseren we en dat kan soms knap lastig zijn. Elke situatie is weer anders en dus zijn er nooit kant-en-klare oplossingen.

De vraag is altijd tot hoever men wil en kan gaan bij het vernieuwen en/of automatiseren van software. Dat hangt van een aantal factoren af. Uiteraard zijn er de kosten en de wensen van golfers en medewerkers. Maar ook de gebruiker die met bepaalde software moet werken. Heeft iemand vast personeel in dienst, dan kan je hen opleiden om met bepaalde software aan de slag te gaan. Maar werkt men met veel vrijwilligers waarin veel wisselingen voorkomen, dan is het handiger om alles eenvoudiger te houden op het gebied van software.

 

Coronacrisis: vrijblijvend TeeTime pakket

Ook golfbanen zijn helaas flink getroffen door de coronacrisis en zijn, zoals alle sportaccommodaties, voorlopig gesloten. We weten echter ook dat deze onzekere periode ook weer zal eindigen en dat banen hun leden en gasten weer mogen verwelkomen. Als dat moment daar is, zal daar dan ook ongetwijfeld veel gebruik van worden gemaakt.

Bij E-Golf4U kwam onlangs een vraag binnen vanuit een golfbaan die geen starttijden hanteert. Zij informeerden naar de mogelijkheid om deze verwachte toestroom van enthousiaste spelers tijdelijk te reguleren, zodat er geen grote opstoppingen ontstaan bij de tee. Wij vinden dit een logische vraag en kunnen ons voorstellen dat meerdere banen deze toestroom zien aankomen en dit tijdelijk willen regelen. Het is bovendien niet ondenkbaar dat de regulatie van starttijden een voorwaarde van de overheid zal zijn om de baan vrij te geven.

E-Golf4U wil golfbanen daarom hun TeeTime pakket geheel vrijblijvend en kosteloos gedurende drie maanden laten gebruiken.

Daarbij zal E-Golf4U uiteraard helpen om dit pakket klaar voor gebruik te maken om de verwachte toestroom van golfers in goede banen te leiden. Zo kunnen de leden zelf een starttijd boeken via de web app of via de clubwebsite. En clubs houden een overzicht van de bezetting op de baan. Bovendien zien leden en gasten precies welke speelmogelijkheden de baan biedt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"