Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

Coronacrisis: de stand van zaken op de golfbaan

Afgelopen jaar was niks zoals het voor de coronacrisis eigenlijk was. En zoals het hoorde te zijn. Welke gevolgen heeft de coronacrisis dit jaar gehad voor golfclubs en wat is de huidige stand van zaken bij de clubs?

De situatie met betrekking tot de coronacrisis is bij golfclubs afgelopen jaar deels veranderd in positief opzicht. Dat klinkt misschien raar, maar door de coronacrisis hebben veel golfclubs er veel leden bijgekregen. Het was namelijk één van de weinige sporten die men een groot gedeelte van het jaar wel kon beoefenen, in tegenstelling tot veel andere sporten. Het is zelfs zo goed gegaan, dat sommige clubs een ledenstop hebben moeten invoeren.

Terug naar de oude situatie?

Nu alles langzaam weer op gang komt en steeds meer terugkeert naar ‘normaal’, betekent dat ook dat golfclubs weer gerund kunnen worden op de ‘oude’ manier. Een hoop golfclubs hebben echter ook veel nieuwe veranderingen omarmd, zoals online mogelijkheden als tijdstippen en materiaal reserveren. En inmiddels zijn de clubs weer volledig open, dus ook bijvoorbeeld de horeca, kleedkamers en hotels. Op de golfbaan lijken de dingen eigenlijk weer zoals deze voor de crisis waren.

Evenementen

Er is echter nog één ding wat nog niet of nauwelijks wordt gedaan. En dat is het organiseren van met name grote evenementen. Dat heeft alles te maken met de nog steeds onzekere situatie met betrekking op de coronaregels. Die kunnen zomaar weer aangescherpt worden. Clubs weten niet wat morgen wel en niet mag op het gebied van evenementen. Dat maakt het behoorlijk lastig, zo niet onmogelijk, om een evenement te organiseren.

Bovendien kost het organiseren behoorlijk wat tijd. Dus rekening houden met coronamaatregelen kan eigenlijk ook niet, omdat de situatie zomaar kan veranderen. Golfclubs kunnen daardoor moeilijk evenementen organiseren. Maar anderzijds hebben clubs het toch relatief goed gehad dit jaar ten opzichte van andere sportclubs. Voor de individuele golfer kan eigenlijk alles weer op dit moment en ook wedstrijden zijn prima te houden en te organiseren. Het aantal buitenlandse gasten loopt nog wat achter, maar dat heeft uiteraard ook alles te maken met de coronaregels in diverse landen.

Laatste stapjes

Dit seizoen hoeven we eigenlijk geen grote evenementen meer te verwachten. Normaal gesproken worden die tot en met september gehouden, maar daarna is het wel klaar. Maar gezien de omstandigheden zijn clubs allang weer blij met de huidige mogelijkheden en situatie. Vooral clubs die afhankelijk zijn van leden draaien gewoon goed. Laten we hopen dat golfclubs snel dat laatste stapje ook weer mogen en kunnen zetten.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"