Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

Dynamic pricing in de golfwereld

Dynamic pricing is op de golfbaan een vrij nieuw concept. Met deze prijsstrategie worden flexibele prijzen aangeboden die gebaseerd zijn op een aantal algoritmes. Het idee erachter is simpel: als het rustig is op de baan, liggen de prijzen lager en als het drukker is, worden de prijzen hoger.

 

Gangbaar

In de golfwereld is dynamic pricing nog niet heel gangbaar. Veel golfbanen vinden het een interessant concept, maar zijn toch enigszins afwachtend. In andere sectoren als bijvoorbeeld de luchtvaart en toerisme is dynamic pricing al wel een gangbaar concept.

Wij hebben hier de afgelopen paar jaar ook diverse vragen over gehad. Wij zijn daardoor gaan zoeken naar een partij die in dit concept is gespecialiseerd. Door die samenwerking kunnen wij dynamic pricing nu ook aanbieden in de golfwereld.

Uiteraard is er onderzoek gedaan naar dynamic pricing, want we willen wel iets aanbieden dat ook goed werkt. Uit onderzoek is gebleken dat de omzet tussen de acht en twaalf procent kan stijgen als men op een goede manier gebruik maakt van dynamic pricing.

 

Terughoudendheid

Software wordt steeds meer een core business voor golfbanen; golfers willen steeds meer online regelen. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat binnen een paar jaar veel golfbanen gebruik maken van dynamic pricing. De angst dat zij door hun prijzen openbaar te maken golfers kwijtraken, is niet terecht. Want golfers kijken niet alleen maar naar de prijzen.

Bovendien werkt het andersom ook. Als golfers persé op een bepaalde dag willen golfen, dan zullen zij dat ook doen, ongeacht de prijs. Golfers die minder aan vaste dagen vastzitten, zullen misschien wel vaker gaan golfen en dan vooral op dagen waarop het rustiger is. Daardoor komt er bovendien ruimte vrij voor golfers die persé op een bepaalde dag willen golfen, ongeacht de prijs.

 

Toekomst

Uiteraard worden de wisselende prijzen ook gekoppeld aan een online reserverings- en betalingssysteem, zodat golfers direct kunnen reserveren en afrekenen. En een volgende logische stap is dat golfers hun al gemaakte en betaalde reservering kunnen aanpassen indien er bijvoorbeeld een speler toch niet kan komen.

Dynamic pricing zal op den duur ook op de golfbaan steeds meer voet aan de grond krijgen. Het is voor golfclubs een interessant concept, en voor golfers uiteindelijk ook. De vraag is alleen op welke termijn.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"