Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

Nederlandse starttijden nu te boeken en te betalen bij Leading Courses

Door de coronacrisis is het boeken van starttijden op de golfbaan niet meer hetzelfde als voorheen. Het online boeken van tijden is inmiddels ook in de golfwereld de standaard geworden. Toch viel er ook op dat gebied nog winst te behalen door ook de transacties online te laten afhandelen.

Daarom is er nu goed nieuws: sinds kort kan de betaling volledig online worden afgehandeld door een koppeling tussen E-Golf4U en Leading Courses.

Wereldwijd

Golfclubs die al gebruik maken van E-Golf4U hebben nu de mogelijkheid om hun aanbod aan starttijden en prijzen open te stellen voor de grote en snelgroeiende community van Leadingcourses.com. Elke maand kunnen zo meer dan 400.000 golfers uit binnen- en buitenland worden bereikt.

Daarmee is direct een groot voordeel benoemd. Leading Courses is een wereldwijd platform waar golfers starttijden kunnen boeken bij aangesloten golfclubs. Het voordeel is dat golfclubs zichzelf op de kaart kunnen zetten bij spelers die niet bekend zijn met de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan vakantiegangers die willen weten waar er in de buurt gegolfd kan worden.

Het bereik en bekendheid van de golfbaan zullen door het platform dus alleen maar toenemen, zowel in binnen- als buitenland.

Contactloos en online betalen

Niet alleen wordt het bereik van golfclubs vergroot. Door de aansluiting met E-Golf4U kan nu ook de betaling online worden afgehandeld. Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag naar contactloos betalen enorm toegenomen.

Via de koppeling met Leading Courses kan de volledige transactie nu online worden afgehandeld, wat golfclubs ontzorgt bij deze betalingen en de soms daarbijhorende ellende. Denk bijvoorbeeld aan het terugbetalen van al betaalde reserveringen bij het sluiten van een baan. Dat soort problemen worden met de koppeling allemaal opgelost door Leading Courses.

Het is dus een win-win situatie: Golfers hoeven niet meer langs de receptie om te betalen en kunnen direct de baan op, terwijl clubs minder worden geconfronteerd met 'no-shows', wat je als club alleen maar geld kost.

Koppeling met E-Golf4U

Met het zowel reserveren als betalen is Leading Courses het eerste platform die die mogelijkheid aanbiedt. Door de koppeling met E-Golf4U worden alle vrije starttijden en prijzen (soms dynamische prijzen) doorgegeven aan Leading Courses. Zij geven andersom door aan de golfclubs wie er wanneer gereserveerd hebben, met hoeveel personen en of zij eventueel gebruik willen maken van extra's als bijvoorbeeld een golfbuggy. Gebruikers rekenen af en krijgen een voucher, en Leading Courses handelt de online transactie af.

Reservering noodzakelijk

Momenteel is online reserveren bij alle clubs noodzakelijk, maar na de crisis zal het aantal clubs dat daar gebruik van blijft maken ongetwijfeld dalen. Voor die clubs is het puur vanwege de huidige crisis dat zij werken met verplichte reserveringen.

Maar voorlopig houdt een groot percentage van de clubs voor wie het online reserveren allemaal nieuw was ook in 2021 hieraan vast. Voor een aantal van hen is dit al iets wat zij langer overwogen, maar wat door de coronacrisis sneller dan verwacht moest worden ingevoerd.

Andere clubs zien dankzij deze verplichting nu pas de voordelen van het online reserveren in, omdat het veel rust creëert op de golfbaan. De baan wordt nu veel efficiënter bezet. Dus ook in de late avond of vroege ochtend; dat was voorheen niet. Door het online systeem van reserveren zien zij in dat meer mensen tegelijkertijd plezier hebben van hun baan, omdat het de efficiëntie verbetert.

Samenwerking

Al met al is de samenwerking dus geweldig nieuws voor golfclubs die al gebruik maken van de software van E-Golf4U. En natuurlijk ook voor golfers zelf. Zij kunnen straks heel eenvoudig zien waar en hoe laat ze kunnen spelen en tegen welke prijs. En alles direct veilig thuis afrekenen, waardoor ze bij aankomst op de baan direct naar de eerste tee kunnen lopen.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"