Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

Het financiële verlies herstellen na de coronacrisis

Door de coronacrisis hebben de golfbanen in Nederland een tijdlang stilgelegen. Daardoor hebben alle banen, in meer of mindere mate, een financieel verlies opgelopen. Ondertussen zijn de banen alweer een tijd open. Welke mogelijkheden zijn er voor hen om te proberen het geleden verlies (deels) te herstellen?

Wat voor baan je ook bent: elke baan heeft geleden onder de coronacrisis. Het financiële verlies voor een golfbaan met vooral veel leden is beperkt gebleven. De inkomsten van hun leden, die per jaar betalen, zijn immers al geïnd voordat de crisis begon. Meer commerciële banen daarentegen moeten het vooral hebben van greenfee-spelers die een starttijd reserveren. Deze banen hebben meer geleden onder de crisis en dat herstel je niet zomaar even.

Daarnaast missen banen ook inkomsten uit bijvoorbeeld horeca en verkoop/huur van spullen. Maar wat voor soort baan je ook bent: hoe kan je het financiële verlies proberen te herstellen?

 

Starttijden reserveren

Vlak voordat de banen weer opengingen na de crisis is de Nederlandse Golf Federatie (NGF) met een landelijk platform de lucht in gegaan. Op dat platform kunnen golfers een starttijd reserveren op banen in Nederland. Golfbanen kunnen zich daarbij aansluiten, al betalen zij daar wel voor.

Dat klinkt misschien vreemd, investeren in iets om een financieel verlies te herstellen. Maar zo'n platform helpt hen juist om iets terug te verdienen. De NGF richt zich met het platform met name op de greenfee-spelers. Het moet hen zo makkelijk mogelijk worden gemaakt om ergens een starttijd te reserveren. Voor banen die het vooral van deze spelers moeten hebben is dit natuurlijk een goede manier om op de radar van deze spelers te blijven.

 

Dynamic pricing

Een andere mogelijkheid om golfers 'te triggeren' is met dynamic pricing. Veel golfbanen zijn wat dat betreft nog enigszins afwachtend. Voor hen klinkt het vreemd om te zeggen dat je meer kan verdienen door je prijzen op bepaalde tijdstippen juist te verlagen. Maar vergeet niet dat sommige golfers anders helemaal niet zouden komen. Bovendien besteden zij misschien ook nog eens iets in je horeca.

Uit onderzoek blijkt dat het toch al gauw 8 - 12% omzet kan schelen. Ook daarin investeren is voor clubs dus de overweging waard. Voor greenfee-spelers is dit natuurlijk ook een uitkomst, want zij kunnen, afhankelijk van het tijdstip, goedkoper golfen. Door de crisis zijn clubs toch genoodzaakt om dit soort relatief nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

 

Wees niet lui

Golfclubs met veel leden zullen misschien minder snel overgaan tot het starten van nieuwe initiatieven, omdat zij veel minder afhankelijk zijn van greenfee-spelers. Maar de valkuil is dan wel dat zij 'lui' worden. Ze hebben immers veel leden en hoeven daar weinig moeite voor te doen, want hun leden betalen toch wel.

Maar de coronacrisis heeft leden ook tot nadenken aangezet. Zij betalen geen lidmaatschap om vervolgens enkele maanden niks te kunnen doen. Als zij daardoor massaal opzeggen, hebben deze banen een groot probleem. Neem je leden dus niet voor vanzelfsprekend aan. Zorg ervoor dat je iets hebt om op terug te vallen.

Een financieel verlies is door de crisis nauwelijks te voorkomen. Maar het herstel daarvan hangt mede af van de initiatieven die je nu kan lanceren als golfclub. Op die manier ben je bovendien ook voorbereid op een eventuele nieuwe crisis.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"