Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

E-Golf4U software door golfers ontwikkeld: hoe en waarom

 

Bij E-Golf4U is het, net zoals in andere bedrijven, momenteel af en toe een beetje improviseren vanwege de coronacrisis. Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gezond blijft, dus uiteraard houden wij ons ook aan de geldende maatregelen. Golfbanen zijn dicht, dus we hebben veel minder contact met onze klanten, dat is erg jammer. We hebben daardoor nu echter wel de tijd om eens op wat zaken dieper in te gaan.

In 2004 zijn we begonnen aan E-Golf4U. Ik was zowel IT’er als golfer, mijn thuisbasis was Golf & Countryclub Crossmoor. De secretaris van die club kwam ooit naar mij toe met het verzoek om een nieuwe applicatie te ontwikkelen voor hen. Ten eerste om meer service te verlenen aan hun leden, maar ook om commissieleden van de club te ontlasten. Zij waren vaak heel druk met allerhande taken die eigenlijk ook online geregeld konden worden. Hun taak moest meer controlerend worden, en niet uitvoerend. De focus bij de ontwikkeling lag dus bij het ontzorgen van commissieleden en het service verlenen aan de leden.

 

Web-based

Met de web-based applicatie die we bouwden, E-Golf4U genaamd, konden leden zich voortaan online inschrijven voor wedstrijden en online scores bijhouden. Werk dat voorheen door commissieleden werd gedaan. Voor beiden was dit dus veel makkelijker, en bespaarde een hoop tijd. Sindsdien zijn we doorgegaan met het ontwikkelen van deze web-based applicatie.

Ik golf zelf al meer dan veertig jaar en heb in die jaren ook in allerlei commissies gezeten. Dat is heel handig geweest bij het ontwikkelen van de software. Achter alles wat we doen zit een gedachte en dat is altijd gerelateerd aan hoe golfers denken. Op een golfbaan, maar ook in commissies. Keuzes die we maken bij het ontwikkelen van E-Golf4u kunnen we dus erg goed motiveren.

 

Marktleider

In 2005 kregen we onze eerste klanten en dat aantal groeide al snel. Terwijl we die eerste jaren weinig aan marketing deden. Maar er was eigenlijk direct interesse van andere verenigingen, vooral door mond-op-mond reclame. Tegenwoordig zijn we marktleider met 155 golfclubs die we bedienen met ons uitgebreide Golfpakket. Daarin zijn zaken als ledenbeheer, handicapbeheer en wedstrijdorganisatie te regelen. Leden hebben hier ook inzicht in en kunnen zich online inschrijven voor wedstrijden en zien hoe laat ze moeten beginnen. Dus eigenlijk alles wat nodig is voor de sport zelf.

Maar we ontwikkelen niet alleen software voor verenigingen; ook voor exploitanten. Voor hen hebben we een uitgebreide Teetime-applicatie (starttijden module) en een financiële module. Bovendien zijn er uitbreidingsmogelijkheden door andere golfgerelateerde software te koppelen aan onze pakketten.

Onze visie? We maken echt producten waar we verstand van hebben. We sparren regelmatig met andere golfers en clubmanagers over hoe dingen beter kunnen. En we houden natuurlijk nieuwe ontwikkelingen op golfgebied in de gaten, zodat we daar met onze applicatie misschien ook iets in kunnen betekenen. Personalisatie, bijvoorbeeld. Als golffanaat is het natuurlijk hartstikke leuk om met dit product te werken en deze te ontwikkelen.

 

Coronacrisis

In de huidige, lastige tijden van het coronavirus is alles natuurlijk een stuk minder leuk. We kunnen als bedrijf voorlopig nog wel eventjes vooruit, al moet de situatie geen maanden meer duren. Ook voor ons vraagt de situatie om aanpassingen in het werk en de communicatie. En we proberen wat vooruit te werken en bepaalde functionaliteiten uit te werken. Wat we wel missen is het contact met onze klanten, omdat golfclubs nu gesloten zijn. En als er contact is, gaat dat alleen via telefoon, Skype of e-mail. Maar aan deze situatie kunnen we niks veranderen. En, veel belangrijker: laten we hopen dat iedereen gezond blijft.

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"