Menu
E-Golf4U
  • "De beste ontwikkeling sinds de golfbal"

De ervaringen van TeeTime, wat vonden golfclubs ervan?

De starttijden-module TeeTime van e-Golf4U kon tijdens de coronacrisis enkele maanden gratis worden uitgeprobeerd door golfbanen in Nederland. Mede omdat reserveren op de golfbaan verplicht werd door de coronamaatregelen, kwamen clubs er niet onderuit om te gaan werken met een reserveringssysteem. Voor banen die hier al gebruik van maakten, ging die overgang natuurlijk iets makkelijker. Hoe zijn de ervaringen bij de golfbanen nu we enkele maanden verder zijn?

Arvid Gustafsson, Golfpark Spandersbosch

"Voor Golfpark Spandersbosch betekende het overgaan naar de software van E-Golf4U het einde van een oneindige en emotionele discussie over een starttijden-systeem. Op dit moment begrijpt iedereen dat het veel prettiger is om te weten wanneer je kunt golfen op een dag. Dankzij het starttijden-systeem wordt de golfbaan bovendien veel efficiënter gebruikt. Daardoor kunnen er meer leden en niet-leden gebruik maken van de mogelijkheid om te golfen."

Hidde Verschuur, Clubmanager Eindhovensche Golf

"Wij werkten al met de starttijden-module voor onze planningen. Voor ons was het daardoor een kleine moeite om de software ook te gebruiken voor het reserveren van starttijden toen dat verplicht werd gesteld, naar aanleiding van de coronacrisis. Wij moesten alleen even goed nadenken over het instellen van de juiste reserveringsregels, maar de software van E- golf4U voorziet daar prima in. Ook voor de leden was het reserveren even wennen, maar zij zijn positief verrast over het gebruik van gereserveerde starttijden. De piektijden worden nu beter opgevangen en de doorstroming in de baan gaat soepeler."

Golfvereniging De Woeste Kop

"Sinds we door de coronamaatregelen starttijden moeten reserveren ben ik nog maar een paar keer gaan spelen." Dat zei een golfer die we onlangs spraken. Hij vindt het maar niets dat een spontane actie ('ik ga straks na mijn werk nog even negen holes lopen') er niet meer bij is en kijkt met enige nostalgie terug. Toch snapt hij dat het coronaprotocol het reserveren van starttijden bij een golfclub op dit moment vereist, en hij is niet alleen maar negatief:"Veel golfers willen vaak op hetzelfde moment spelen. Met het reserveren bestaan er nauwelijks wachtrijen meer aan het einde van een werkdag. En ook de soms willekeurige samenstelling van een flight heeft zijn charme. Daardoor speel je weer eens met iemand anders."

De Domburgsche Golfclub

Voor Ilsa Schipper, van het secretariaat van De Domburgsche, is de zekerheid dat je kunt spelen op een afgesproken tijdstip een zegen. "Dat geldt met name op de momenten waarop, zo lijkt het althans, alle leden tegelijkertijd een rondje willen lopen. Op een zonnige woensdagmiddag, op vrijdag en in het weekend. Dat zijn ook precies de momenten waarop de baan de meeste greenfee-spelers ontvangt. Zonder reserveringssysteem is de werkdruk op het secretariaat veel hoger."

"Een feit is dat met het reserveren via TeeTime de capaciteit van de baan beter wordt benut. We weten als secretariaat beter waar we aan toe zijn. En golfers zien, ook niet onbelangrijk, wie er in de flights voor hen spelen. De club kan nu zonder het secretariaat te belasten gasten toelaten. En wat betreft de greenfee-spelers: Door een simpele regel in het systeem toe te voegen kunnen zij alleen reserveren op de tijdsloten die de club daarvoor beschikbaar stelt."

Pieter van Hoogstraten, directeur van iBirdies, over TeeTime:

"Voor alle banen is het momenteel nodig om vooraf je TeeTime te reserveren. Het geeft de zekerheid dat je als golfer op een afgesproken tijdstip ook echt de baan op kan. En het helpt een golfbaan om de komst van spelers meer te spreiden en de baanbezetting daarmee te verbeteren. Vooral die spreiding was aanleiding om het reserveren van tijden bij golfbanen verplicht te stellen tijdens de coronacrisis. Voor banen die tot dan toe niet werkten met reserveringen was dat best een omslag." Een golfer zei laatst: "Het gemak waarmee ik vroeger mijn clubs pakte en richting de golfbaan reed, is door het vooraf reserveren van starttijden verdwenen. Naast reserveren heb je ook nog ook de verantwoordelijkheid om, als er iets tussenkomt, de reservering tijdig te annuleren. "Juist daarom is het belangrijk dat het reserveren - en eventueel weer annuleren - op een simpele en natuurlijke manier kan. Veel golfers gebruiken hun smartphone om te bankieren, te parkeren en te whatsappen. Allemaal dingen die het leven eenvoudiger maken. Maar die functies kun je ook voor golfzaken inzetten. Een tijd reserveren op de golfbaan en afrekenen is niet minder moeilijk dan bankieren en whatsappen op je smartphone."

"Daarnaast wil je ook je golfmaatjes kunnen uitnodigen om mee te spelen en dat direct kunnen vastleggen. Ook dat kan. Als het om een gastspeler gaat, moet je ook meteen kunnen afrekenen. Reserveren, afrekenen en communiceren in één app. Dat is smarter golf."

Wil jij ook weten wat TeeTime voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons, wij vertellen je graag meer!

  • E-Golf4U app

    De E-Golf4U app is bedoeld als brug tussen onze golfzuil en de online ledenomgeving. In de app kunnen leden o..a. scores invoeren, inschrijven voor wedstrijden en een starttijd reserveren.

    Lees meer

"Marktleider voor golfsoftware in Nederland"

"De beste ontwikkeling sinds de golfbal"